Rekordna zarada za Camerona

Izvor: B92, 12.Jul.2010, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordna zarada za Camerona

Pored filma "Avatar" koji je rekorder u zaradi na bioskopskim blagajnama sa više od 2,7 milijardi inkasiranih dolara, finansijski rekord ostvario je i režiser James Cameron.

Na njegov konto kao reditelja, scenariste i producenta ovog megahita, a prvenstveno od odlične prodaje DVD-a, slilo se 350 miliona dolara.

Kako piše vebsajt "Deadline Hollywood", Cameron će zahvaljujući ovom filmu zaraditi još više, budući da izdavanje DVD-a u 3D verziji tek treba da usledi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u novembru.

Studio 20th Century Fox i Cameron najavili su i "posebno izdanje" filma sa više od osam minuta novih scena.

Niko zato ne sumnja da će nastavak "Avatara", najavljen za 2014. oboriti nove rekorde, a postoje čak i naznake da će se snimati i treći deo.

Po svemu sudeći, Forbs će morati da "revidira" svoju listu najbogatijih ličnosti u svetu šou biznisa, na kojoj se prošle nedelje Cameron našao na drugoj poziciji.

Prvo mesto još uveka zauzima Oprah Winfrey.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.