Rejf Fajns snima Koriolana u Srbiji

Izvor: B92, 09.Sep.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rejf Fajns snima Koriolana u Srbiji

Američka producentska kuća "River roud entertejnment" odlučila je da u martu 2009. godine u Srbiji počne sa snimanjem moderne verzije Šekspirove tragedije "Koriolan", saopštila je danas beogradska kancelarija Američke agencije za pomoć i razvoj (USAID).

U grupi koja je tokom leta ocenjivala Srbiju i lokacije za snimanje bio je slavni glumac Rejf Fajns, koji će režirati film i igrati glavnu ulogu.

Fajns, producent Frank Hildebrand i scenograf Mark Gerati bili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su impresionirani raznolikošću dostupnih lokacija, kao i profesionalizmom srpske producentske kuće "Vork in progres", sa kojom je USAID sarađivao kako bi osigurao realizaciju ovog projekta u Srbiji.

U sektoru filma i produkcije u USAID-ovom Projektu za razvoj konkurentnosti ističu da "za Srbiju ovo znači deset miliona dolara direktnih investicija".

"Uz veliki besplatni publicitet, Beograd i Srbija imaće priliku da se prikažu svetu u značajnoj holivudskoj A produkciji", ocenjuje rukovodilac tog sektora Ana Ilić.

U saopštenju se podseća da su među najpoznatijim filmovima u produkciji "River roud entertejnmenta" - "Planina Broukbek" koja je dobila tri Oskara, "Drvo života" Šona Pena, Madonin dokumentarac "Rećiću ti tajnu", "Radijski šou" Roberta Altmana.

Šekspirov "Koriolan" zasnovan je na životu legendarnog rimskog vojskovođe Gaja Marcija Koriolana, a scenario za film premestio je radnju u savremeno doba.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.