Izvor: Arte, 26.Nov.2019, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovor: Svi za 1% – 1% za sve

Razgovor: Svi za 1% – 1% za sve, četvrtak 28. novembar 19h. Kino sala, Muzej savremene umetnosti Vojvodine.

Učestvuju:

Radovan Jokić, Muzej savremene umetnosti Vojvodine

Zoran Pantelić, Centar za nove medije - Kuda_org

Nela Tonković, Narodni muzej Šabac

Goran Tomka, kulturolog i nezavisni istraživač

moderatorka: Virdžinija Đeković, Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije

Razgovor u okviru kampanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << “1% za kulturu” biće održan u Kino sali Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, u četvtak, 28. novembra u 19h. Drugi po redu javni događaj u okviru ove kampanje sa idejom je nastavka dijaloga o mogućnostima povećanja izdvajanja za kulturu, i što je još važnije o mehanizmima raspodele javnih sredstava u ovoj oblasti.

Poseban akcenat ovoga puta je na Vojvodini i pokrajinskom finansiranju kulture.

Na koji način se raspisuju konkursi?

Kako se finansiraju programi javnih ustanova kulture, a kako rad civilnog sektora?

U vezi s tim, neizbežna tema jesu i finansije programa "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture" koji je nesumnjivo doneo promene na lokalnoj sceni.

Tokom rasprave u Skupštini Srbije o Predlogu budžeta za iduću godinu, ministar finansija izjavio je da je predviđeni budžet za kulturu 0,995%, te je zaključio da Srbija za kulturu izdvaja skoro 1%. Međutim suma novca koju je naveo Siniša Mali namenjena je i kulturi i informisanju, te kulturi ostaje 0,73% državnog godišnjeg budžeta.

Nastavak na Arte...






Povezane vesti

Svi za 1% - 1% za sve, NS

Izvor: SEEcult.org, 26.Nov.2019

Vrsta dogadjaja:  Tribina Datum:  Thursday, November 28, 2019 - 19:00 Link:  http://www.msuv.org Muzej savremene umetnosti Vojvodine, Dunavska 37, Novi Sad Svi za 1% - 1% za sve - razgovor u okviru kampanje 1%...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.