Queen su istinski šampioni

Izvor: B92, 11.Apr.2012, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Queen su istinski šampioni

Kompilacija najvećih hitova grupe Queen proglašena je za najprodavaniji album svih vremena u Velikoj Britaniji, pokazalo je najnovije istraživanje.

Zvanična kompanija koja sastavlja top liste (Official Charts Company) napravila je za Bi-bi-si (BBC) listu od 40 najprodavanijih albuma u Engleskoj, na kojoj se kompilacija najvećih hitova grupe Queen iz 1981. godine nalazi na prvom mestu, sa ukupno 5.8 miliona prodatih kopija.

Kompletna lista najprodavanijih biće saopštena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u nedelju 15. aprila na radiju Bi-bi-si, ali se već zna da se na drugom mestu te liste nalaze The Beatles sa albumom "Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band" (5 miliona prodatih primeraka), a na trećem kompilacija švedske grupe Abba "Gold" (4.9 miliona).

Lista takođe pokazuje da se među 40 najprodavanijih svih vremena nalazi čak 14 naslova iz 21. veka, pa se tako album "21" pevačice Adele nalazi na šestom, a debitantski album Leone Lewis "Spirit" iz 2007. godine na dvadesetom mestu.

Na listi se nalaze i grupe Keane, Coldplay, Travis i Kings Of Leon, kao i Madonna, Fleetwood Mac...

Queen,The Beatles, Michael Jackson, i Coldplay su jedini izvođači koji se na listi nalaze sa po dva različita albuma, a posebno interesantno je da je na listi svega devet izvođača iz Amerike.

Komentarišući rezultate istraživanja DJ Tony Blackburn u čijoj će emisiji biti emitovana lista, rekao je:

"Ovde se zaista može naći svašta, mislim da će slušaoci biti prilično iznenađeni poretkom i nekim izvođačima za koje sigurno nisu ni sanjali da će se naći na listi".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.