Puž okupio cvrčka, mrava, Sneška i Deda Mraza

Izvor: RTS, 12.Dec.2018, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Puž" okupio cvrčka, mrava, Sneška i Deda Mraza

Glumci pozorišta "Puž", pred najmlađom publikom odigrali su predstavu "Cvrčak i mrav". Motiv jeste Ezopov, ali priča Branka Milićevića i rediteljke Ane Zdravković nas sa Radišom i Gašom vodi u Afriku, zatim na selo i u sam mravinjak. Poruku na kraju deca sasvim jasno shvate zahvaljujući interaktivnom karakteru predstave, koju ima i novogodišnja predstava koja se uveliko sprema.
Komičnu, muzikalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i poučnu predstavu čine tri priče kroz koje nas vode braća Radiša i Lenji Gaša. Avanture iz Afrike, zavrzlame sa bakom na selu i nadmudrivanje u mravinjaku.

"Šaljemo poruku da je vrlo širok spektar onoga čime čovek može da se bavi i šta može da radi, pa čak i da svira ili da bude glumac", kaže glumac Bogdan Bogdanović.
"Lenji Gaša uvek na kraju svake priče nauči zašto je vredno biti vredan. E sad polovinu predstave sam dečak Gaša a posle sam muzičar cvrčak Gaša koji ima u stvari jednu, Branko je to lepo napisao, odbranu umetnosti a to je muzička umetnost", kaže glumac Stevan Piale.
Da je pedagogija važna shvatio je davnih dana u Školskoj redakciji RTS-a. On je pozorišni pedagog u pozorištu "Puž", a i u predstavi "Cvrčak i mrav".
"Ja sam kukavica i uvek deci kao kukavica jaje podmetnem uz opšte veselje koje je na svakoj predstavi i neku pouku. Tako i naša novogodišnja predstava, koja se ove godine zove 'Sneško i Deda Mraz'. Ovom predstavom ubeđujemo i decu i roditelje da Deda Mraz postoji", kaže glumac Branislav Milićević, čuveni Branko Kockica.
Novogodišnja predstava "Sneško i Deda Mraz" u Pozorištu "Puž" od 15. decembra.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.