Public Enemy nastupili u Beogradu

Izvor: B92, 29.Nov.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Public Enemy nastupili u Beogradu

Američka hip-hop grupa "Public Enemy" nastupila je na "Beck'sperience" festivalu punih dva sata i napravila sjanu atmosferu pred više hiljada ljudi koji su napunili Halu 12 Beogradskog sajma i neprestanim ovacijama pozdravljali glavne zvezde večeri.

Atmosferu je na samom početku "zagrejao" srpski reper Marčelo, a zatim i di džej Afrika Bambata koji je puštao brojne remikse hitova iz osamdesetih i devedestih godina prošlog veka sa kojima je uspeo da održi publiku razigranu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << punih sat i 15 minuta.

Britanski dvojac "Audio Bullys" nastupio je na kraju večeri kada se većina publike razišla, ali žustrim tempom i pesmama sa novog albuma "Sunday Night Fever" uspeo da razigra i zadrži preostale posetioce do ranih jutarnjih sati.

Marko Šelić Marčelo sa svojim bendom "Šok orkestra" otvorio je treći "Beck'sperience" festival oko 21.30 časova i u svom nastupu od 40 minuta predstavio deo novog albuma "Treća strana medalje".

Na bini se potom pojavio Bambata sa još dva izvođača i do kraja nastupa uveliko opravdao nadimak "Amon Ra hip-hopa", podsetivši publiku na brojne starije hip hop grupe i pop izvođače čije je hitove uspešno miksovao u svojim setovima.

Publika je uživala igrajući uz pesme grupa "Salt'n'Pepa", "Luniza", "Jungle Brothers", "House of Pain" i pop hitovima Glorije Estefan, sastava "Beegees", Prinsa i brojnih drugih.

Desetak minuta posle ponoći na bini su se pojavile zvezde večeri "Public enemy", koje predvode reperi Čak Di (Chack D) i Flejvor Flejv (Flavor Flav) koji je po običaju oko vrata zakačio nekoliko satova različitih veličina.

"Mir, ljubav i jedinstvo" poželeli su članovi benda Beograđanima odmah posle otpevane prve pesme "Bring The Noise".

"Veoma nam je drago što nastupamo ovde večeras, ali iz dubine duše želim da za trenutak odate poštu svima onima koji su izgubili živote u Mumbaiju ovih dana", poručio je Flej.

Četrnaestočlani bend bez jednog prisutnog člana-profesora Grifa (Professor Griff), u toku nastupa iznosio je političke stavove ne samo svojim poznatim pesmama o socijalnim problemima koji pogađaju crnačku zajednicu nego i direktnim obraćanjem publici.

"Vi ste broj jedan, poštovanje za ljude iz Srbije", ponavljali su Di i Flej i sa "napravite buku" najavljivali brojne hitove poput "Don't Believe The Hype", "Mind Terrorist", "Shut em down", "911 Is A Joke" i "Can't Trust It" koja je prošla uz zapaženo "skrečovanje" di džeja Lorda.

Svoj nastup od dva sata završili su najvećim hitom "Fight The Power", koji je proglašen za najbolju hip-hop pesmu u istoriji, po glasanju gledalaca kanala VH-1.

"Da li je ovo vredelo vaših para?" upitali su potom Flej i Di i dobili gromoglasan potvrdan odgovor publike.

Slušajte Public Enemy na B92.fm

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.