Prvi dan proleća uz tri promocije fantastike

Izvor: Art-anima.com, 20.Mar.2014, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi dan proleća uz tri promocije fantastike

Ne dešava se često da u toku jednog dana u tri različita grada budu održane tri književne promocije posvećene delima srpskih pisaca fantastike. Prvi dan proleća, četvrtak 20. mart 2014, upravo je jedan takav.

Beogradska knjižara Delfi SKC od 18 časova biće mesto održavanja predstavljanja nove knjige Uroša Petrovića "Tajne veštine Marte Smart". Ova knjiga čini treći deo serijala započetog "Misterijama Ginkove ulice" i prati nove avanture neobične devojčice Marte Smart.

U okviru 51. Disovog proleća, u Umetničkoj galeriji "Nadežda Petrović" u Čačku od 19 časova biće upriličeno Veče srpske epske fantastike na kojoj će biti predstavljen književni opus Aleksandra Tešića. O serijalima "Kosingas" i romanima iz planirane trilogije o Milošu Obiliću "Zmaj i ždral" i "Koplje Svetog Georgija" govoriće pisac Aleksandar Tešić i kulturolog prof. dr Sreten Petrović.

Od 20 časova u novosadskom Omladinskom centru Crna kuća 13 (Vojvode Bojovića 13), biće predstavljena zbirka "V - Fantastične priče iz ravnice" grupe autora koja stoji iza poznatih zbirki novogodišnjih horor priča u elektronskom formatu "Nešto diše u mojoj torti" i "Nešto diše u mojoj tortII". O "Fantastičnim pričama iz ravnice" na promociji će govoriti autori: Milka Knežević Ivašković, Saša Robnik, Boris Mišić, Radoslav Slavnić i Goran Segedinac.


 
 

Nastavak na Art-anima.com...






Povezane vesti

Nove mozgalice Marte Smart, perom Uroša Petrovića

Izvor: B92, 20.Mar.2014

Već odavno nije bilo tako mnogo pametne dece na jednom mestu kao što je bilo u knjižari "Delfi" u Studentskom kulturnom centru, koja su došla da čuju svog literarnog idola za mozgalice Uroša Petrovića na predstavljanju novog naslova "Tajne veštine Marte Smart"...Petrović je primenio svoj čuveni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.