Izvor: TvojPortal.com, 29.Maj.2012, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi biorazgradivi miš na svetu

Tvoj Portal Fujitsu je predstavio prvog biorazgradivog računarskog miša na svetu koji uopšte ne sadrži plastiku, model M440 Eco. Ovaj ekološki miš na bazi obnovljivih materijala može se u potpunosti reciklirati. Izrađen od ekoloških zamena za plastiku Arboforma i Biogradea, novi Fujitsuov miš, kao i ranije predstavljena tastatura KBPC PX Eco, spada u grupu periferijskih uređaja koji se prave od obnovljivih materijala i doprinose da se iz procesa proizvodnje uklone rmaterijali na bazi nafte, >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << među kojima su tvrda plastika i PVC. Korišćenjem biorazgradivih materijala iz obnovljivih izvora, Fujitsu promoviše održivu proizvodnju i doprinosi smanjenju emisije ugljen dioksida tokom proizvodnje, što i na drugom kraju životnog ciklusa proizvoda takođe implicira da manje plastičnog otpada završi u zemlji i na deponijama. 


Prošle godine Fujitsu je predstavio prvu tastaturu koja je velikim delom napravljena od obnovljivih materijala, zamenom 45% dotadašnjih plastičnih komponenti materijalima iz obnovljivih izvora. Tastatura KBPC PX Eco doživela je veliki uspeh na tržištu, a kompanija procenjuje da njenom proizvodnjom godišnje štedi oko 60.000 kilograma plastike. Miš M440 Eco je novi dokaz da takozvani zeleni proizvodi ne povlače nužno kompromise po pitanju kvaliteta, karakteristika ili performansi. Ekološki miš izgleda kao i svaki drugi standardni miš napravljen od plastike visokog kvaliteta, i odlikuje ga visoka preciznost zahvaljujući optičkom senzoru rezolucije hiljadu tačaka po inču.
M440 Eco je čak i komforniji za upotrebu od modela na bazi plastike jer je njegova 'školjka' napravljena od Biograde materijala, elastičnija od drugih obnovljivih materijala što omogućava ergonomski dizajn usredsređen na komfor, podjednako za dešnjake kao i za levoruke korisnike. Miš M440 Eco je dostupan u regionu EMEA. Preporučena maloprodajna cena ovog uređaja će u našoj zemlji iznositi 9 evra.

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.