Prvi Betmen prodat za više od milion dolara

Izvor: Glas javnosti, Beta, 01.Mar.2010, 07:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi Betmen prodat za više od milion dolara

DALAS - Strip iz 1939. u kojem se prvi put pojavio Betmen prodat je na aukciji u Dalasu za više od milion dolara, što je svetski rekord za neki strip, javile su agencije.

Prethodni rekord držao je strip o Supermenu koji je na licitaciju u Njujorku u ponedeljak prodat za milion dolara.

U stripu broj 27 izdanje Detektiv (Detective) Betmen je prikazan kako napada negativca. Strip je prodat za 1.075.500 dolara, saopštila je aukcijska kuća Heritidž okšen galeriz (Heritage Auction Galleries).

Aukcijska kuća navela je i da je prodavac strip sa prvim Betmenom kupio krajem 1960-ih za 100 dolara.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Za Betmena više od milion dolara

Izvor: B92, 28.Feb.2010, 19:20

Strip iz 1939. u kojem se prvi put pojavio Betmen, prodat je na aukciji u Dalasu za više od milion dolara, što je svetski rekord za neki strip...Prethodni rekord držao je strip o Supermenu koji je na licitaciju u Njujorku u pre samo četiri dana prodat za milion dolara...U stripu broj 27 izdanje Detektiv...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.