Promocija knjige Avanture Borisa K. u UK Parobrod

Izvor: Art-anima.com, 05.Sep.2013, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija knjige "Avanture Borisa K." u UK "Parobrod"

U četvrtak 05. septembra 2013. godine (19h) u Ustanovi kulture "Parobrod" (Kapetan Mišina 6a, Beograd) održaće se promocija zbirke priča "Avanture Borisa K." Leile Samarrai.

Reč je o zbirci kratkih satiričnih priča sa fantazijskim odmacima koje reflektuju srpsku apsurdnu i iščašenu stvarnost i svakodnevnicu. Glavni junak svake od priča, Boris K, tipični je predstavnik savremenog tzv. 'malog čoveka', smrvljenog žrvnjem tranzicije.

"Pajtonovske burleske u sprezi >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << sa kafkijanskom atmosferom, na šta prvo sugeriše ime junaka, samo su neke od referenci koje grade atmosferu u knjizi 'Avanture Borisa K'", ističe Samarrai.

"Boris K. je tranzicioni, ali i socijalistički gubitnik, istovremeno i dobitnik. Ali, nije večiti pobednik poput Taličnog Toma, stoga, lako je identifikovati se s njim. Ipak, on, usred svih muka kroz koje prolazi, nije zaboravio da se šali i da se igra", kaže autorka.

Leila Samarrai (36) je ranije objavila zbirku poezije "Mrak će razumeti" (2002), nakon što je osvojila nagradu na konkursu "Prvenac" kragujevačkog Studentskog kulturnog centra. Knjiga je doživela elektronsko izdanje u okviru "Projekta Rastko" 2012. godine. Njene kratke priče, pesme i aforizmi objavljivani su u raznim zbornicima, časopisima, kao i brojnim elektronskim časopisima i sajtovima.
 
 

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.