Produžen Hartefaktov konkurs za dramski tekst do 23. septembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2019, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen Hartefaktov konkurs za dramski tekst do 23. septembra

Zbog velikog interesovanja, Hartefakt fond je doneo odluku da produži rok za slanje drama za Konkurs za najbolji savremeni angažovani dramski tekst, saopštili su danas iz Hartefakta.

Zainteresovani pisci imaju još nedelju dana i novi rok za slanje radova je 23. septembar 2019. godine.

Ovo je osmi Konkurs za najbolji savremeni angažovani dramski tekst koji raspisuje nezavisna regionalna kulturna organizacija Hartefakt, sa sedištem u Beogradu.

Pravo učešća >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na konkursu imaju autori i autorke sa prebivalištem na teritoriji Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Kosova i Srbije.

Žiri u sastavu Tanja Šljivar, Nina Viloić i Biljana Srbljanović, doneće odluku o pobedničkom i sačiniti uži izbor od pet najuspešnijih dramskih tekstova.

Osvajanje prvog mesta na konkursu podrazumeva dodelu novčane nagrade u iznosu od 400.000 dinara.

U nagradu je uključen i otkup autorskih prava za premijerno izvođenje pobedničkog komada u produkciji Hartefakta u jednom od regionalnih pozorišta.

Hartefakt se obavezuje da će, u elektronskoj formi, objaviti zbirke sa pet dramskih tekstova koji uđu u uži izbor konkursa.

Pored toga, Hartefakt će učestvovati u promociji najuspešnijih dramskih tekstova sa konkursa.

Osnovni kriterijumi prilikom odlučivanja žirija će biti umetnička vrednost i društvena angažovanost.

Dramski tekstovi koji svojom porukom na bilo koji način podstiču nasilje, versku i nacionalnu netrpeljivost, kao i diskriminaciju po bilo kom osnovu, neće biti razmatrani kao potencijalni kandidati za nagradu.

Pravo učešća na konkursu imaju samo originalni, do sada neobjavljivani i neizvođeni radovi.

Kao posebne odlike teksta žiri će ceniti originalnost, savremenu formu i hrabrost mladih autora da se u dramskoj formi suoče sa nekim od mnogobrojnih problema našeg društva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.