Prodaje se sto na kome je napisan Drakula

Izvor: Art-anima.com, 01.Nov.2012, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodaje se sto na kome je napisan "Drakula"

Sto na kome je Bram Stoker napisao svoj čuveni roman "Drakula" iz 1897. godine restaurisan je i idućeg meseca će se naći na aukciji, saopštila je aukcijska kuća "Profajls in histori".

Sto, koji će se na licitaciji naći 15. i 16. decembra, ima dugu i prilično burnu istoriju budući da je tokom jednog veka izgubio fioke, sav je izgreban, a nogare su mu skraćene.

Stoker, koji je preminuo 1912. godine, sto je poklonio svom prijatelju J.S.R. Filipsu. Trenutni vlasnik kupio >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << je sto i dao ga dizajneru Marku Brejzijeru-Džonsu na restauraciju ali uz uzlov da od stola napravi i sebi dovoljno umetničko delo, prenosi Rojters.

Brejzijer-Džons je u saopštenju rekao da je želeo da sačuva ožiljke i teksturu stola, ali da je istovremeno želeo da oda poštu čoveku koji je današnjoj pop kulturi predstavio grofa Drakulu.

On je u sto umetnuo predstave šišmiša, divljih pasa, ruža sa trnjem i pupoljcima kao i dva tajna pregratka koja će biti otkrivena samo novom vlasniku.

Aukcijska kuća očekuje da će sto sa svećnjakom koji je dizajnirao Brejzijer-Džons biti prodat za 60.000 do 80.000 dolara.
 

Nastavak na Art-anima.com...






Povezane vesti

Prodaje se sto na kojem je napisan "Drakula"

Izvor: Radio 021, 01.Nov.2012

Sto na kojem je Brem Stoker 1897. godine napisao svoje poznato delo "Drakula" će narednog meseca biti ponuđen na aukciji.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.