Preminuo glumac Marinko Madžgalj

Izvor: Studio B, 26.Mar.2016, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo glumac Marinko Madžgalj

Pozorišni, filmski i televizijski glumac Marinko Madžgalj preminuo je danas u Beogradu posle teške bolesti, u 37. godini, saopštilo je pozorište Atelje 212.

Rođen je 1978. godine u Kotoru, a glumu je diplomirao u klasi profesorke Gordane Marić na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bio je stalni član ansambla Pozorišta Atelje 212 od 2012. godine, ali je značajne uloge ostvario i u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (JDP), Narodnom pozorištu, Bitef teatru, Pozorištu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Slavija, Dadovu, UK „Vuk Karadžic"....

U Ateljeu 212 igrao je u predstavama: Sedam i po, Zbogom SFRJ, Sveti Georgije ubiva aždahu, Avgust u okrugu Osejdž i Kazimir i Karolina.

Ostvario je zapažene uloge u predstavama JDP-a: Šine, Hamlet, Govornica, Molijer, Kako vam drago, Zapisi iz podzemlja, Iz junačkog života građanstva.

U Bitef teatru igrao je u Fejk porno, Fakebook, u Narodnom pozorištu u Hasanaginici, a u UK „Vuk Karadžić" u predstavi Sablja dimiskija.

U Pozorištu Slavija igrao je u predstavi Prevrtač, a u Dadovu u predstavi Zajedno sami.

Igrao je i u televizijskim serijama Pevaj brate, Na slovo, na slovo, Moj rođak sa sela, Greh njene majke, Ranjeni orao, Ne daj se, Nina, Crni Gruja, Karađorđe i pozorište i Lisice, kao i u filmovima Drug Crni u Narodnooslobodilačkoj borbi, Crni Gruja i kamen mudrosti.

Bio je i član grupe Flamingosi u kojoj je pevao zajedno sa Ognjenom Amidžićem.

Bio je oženjen glumicom Dubravkom Mijatović s kojom ima kćerku.

Vreme komemoracije i sahrane biće naknadno objavljeno, a u Ateljeu 212 večeras će mu biti odata pošta minutom ćutanja.

 

Nikolić izrazio saučešće povodom smrti Madžgalja

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je povodom smrti našeg istaknutog glumca izrazio saučešće porodici i prijateljima. „Ovo je tužan trenutak za sve nas, Srbija je izgubila velikog čoveka, talentovanog umetnika, nekoga ko je mogao još mnogo toga da pruži i da unese mnogo radosti u naše živote. Naš dragi Marinko je uspeo da, za kratko vreme, ostavi neizbrisiv trag na umetničkoj sceni. Svima će nam jako nedostajati", naveo je Nikolić, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.