Preminuo francuski pisac Iber Mingareli

Izvor: B92, 28.Jan.2020, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo francuski pisac Iber Mingareli

Francuski pisac Iber Mingareli dobitnik nagrade Medisi 2003. godine, čiji je poslednji roman ušao u izbor za nagradu Gonkur (Goncourt), preminuo je proteklog vikenda posle duge bolesti, saopštio je njegov izdavač.

"To je veoma tužna vest. Mingareli je preminuo posle duge bolesti", naveo je izdavač.

Mingareli (64) je bio diskretni pisac i autor više od 20 romana. Nagradu Medisi dobio je za roman "Quatre soldats" (Četiri vojnika), a 2014. godine je dobio priznanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za delo "L'homme qui avait soif" (Žedan čovek).

Njegove knjige se najviše bave temom Prvog i Drugog svetskog rata.

Mingareli i Ani Erno su inače jedini Francuzi koji su prošle godine ušli u izbor za prestižnu međunarodnu nagradu Men Buker (Man Booker).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.