Preminuo američki pesnik i muzičar Rod Mekjuen

Izvor: Blic, 30.Jan.2015, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo američki pesnik i muzičar Rod Mekjuen

Američki pesnik, tekstopisac i pevač Rod Mekjuen preminuo je juče u svom domu u Los Anđelesu od posledica upale pluća, prenose američki mediji.

Mekjuen je autor pesme “Jean” iz filma “The Prime of Mis Jean Brodie” za koju je 1969. bio nominovan za Oskara. Bio je nominovan za Oskara dve godine kasnije za svoj rad na animiranom filmu “a Boy Named Charlie Brown”.

Bio je plodan kompozitor i saradjivao je sa umetnicima poput Džonija Keša, Barbare Strejsend, Doli Parton i Frenka Sinatre.

Objavio je 30 knjiga pozeije uključujući i “Listen to the Warm” koja je prodata u milionskom tiražu a dobio je i Gremija za “Lonesome Cities”.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Preminuo pisac i muzičar Rod Mekjuen

Izvor: Radio 021, 30.Jan.2015

Američki pesnik, tekstopisac i pevač Rod Mekjuen preminuo je juče u svom domu u Los Anđelesu od posledica upale pluća...Mekjuen je autor pesme "Jean" iz filma "The Prime of Miss Jean Brodie" za koju je 1969. bio nominovan za Oskara. Bio je nominovan za Oskara dve godine kasnije za svoj rad na animiranom...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.