Preminuo Sem Keli, glumac iz Alo, alo

Izvor: B92, 15.Jun.2014, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Sem Keli, glumac iz "Alo, alo"

Britanski televizijski i pozorišni glumac Sem Keli (71), najpoznatiji po ulogama u serijama “Alo, alo” i “Poridž”, preminuo je 14. juna u Londonu.

Keli je preminuo posle duže bolesti, a poštu su mu odale mnogobrojne kolege preko društvenih mreža, prenosi SEEcult.

Keli je najpoznatiji po ulozi zatvorenika Banija Vorena u BBC-jevoj seriji “Poridž” iz sedamdesetih, kao i po ulozi nacističkog kapetana Hansa Geringa u prve četiri sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << serije “Alo, alo” iz osamdesetih.

Tumačio je, između ostalog, i lik Hitlera u TV komediji “Stalag Luft”, pored Stivena Fraja i Nikolasa Lindharsta.

Fraj je naveo na svom profilu na Tviteru da je veoma ožalošćen vešću o Kelijevoj smrti. “Igrao je sjajno Hitlera”, dodao je Fraj.

Keli je ostvario i značajnu pozorišnu karijeru, igrajući u Nacionalnom teatru, kao i Old Viku. Početkom ove godine povukao se iz zdravstvenih razloga iz hit predstave “Wicked” na Vest Endu.

Završio je londonsku Akademiju muzičkih i dramskih umetnosti šezdesetih. Nije imao sopstvenu porodicu, ali je ostavio iza sebe mnogo prijatelja koje je smatrao izabranom rodbinom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.