Preminula autorka dela Ptice umiru pevajući

Izvor: Beta, 30.Jan.2015, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula autorka dela Ptice umiru pevajući

SIDNEJ, 30. januara 2015. (Beta-AFP) - Australijska spisateljica Kolin Mekalou (Colleen McCullough), čiji je roman "Ptice umiru pevajući" prodat u 30 miliona primeraka, preminula je u četvrtak u 77. godini, saopštila njena izdavačka kuća.

Spisateljica je umrla u bolnici na australijskom otoku Norfolk, udaljenom ostrvu na istoku zemlje.

Kolin Mekalou, koja je bila neurolog po struci, radila je u bolnicama u Australiji, Velikoj Britaniji a kasnije je predavala na američkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << univerzitetu Jejl.

Od njenog književnog opusa najpoznatiji je roman "Ptice umiru pevajući", koji je 1977. godine postao jedan od najvećih bestselera u svetu. Kasnije, 1983. godine, snimljena je mini serija prema njenom romanu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.