Premijerno “Za kralja i otadžbinu” 13. januara na RTS

Izvor: Blic, 09.Jan.2016, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerno “Za kralja i otadžbinu” 13. januara na RTS

Televizijska premijera filma “Za kralja i otadžbinu” scenariste i reditelja Radoša Bajića zakazana je za sredu, 13. januara, na Prvom programu RTS.

Film prati priču povratka starog ratnika iz emigracije u Srbiju i njegova emotivna sećenja na aprilski rat i dramtične događaje u proleće 1941. godine. Posle duže pauze u karijeri, Neda Arnerić tumači jednu od glavnih uloga, Jevrejku Milenu.

- Igram sedamesetogodišnju ženu i to mi je bilo zanimljivo i uzbudljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iskustvo. Pokušala sam da dočaram jednu zrelu osobu u kasnim srednjim godina. Inače, film je realan i edukativan i prikazuje šta se zaista događalo na ovim prostorima za vreme Drugog svetskog rata, ko si bili četnici, patizani i ljotićevci. Smatram da bi ovaj film trebalo svaka škola da prikaže, pošto moja generacija pojma nema o tome, jer smo učili samo o ofanzivama i velikim pobedama. “Za kralja i otadžbinu” je vrlo objektivno i jasno ispričan film - nedavno je ispričala za “Blic” Neda Arnerić.

Uloge tumače i Marko Nikolić, Ivana Adžić, Nenad Okanović, Nebojša Glogovac, Lazar Ristovski, Milorad Mandić Manda, Nenad Jezdić, Nedeljko Bajić, Ljiljana Stjepanović...

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.