Premijere na početku 2009. godine

Izvor: B92, 01.Jan.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijere na početku 2009. godine

Prvi holivudski film koji u 2009. godini stiže u srpske bioskope je naučno-fantastični "Grad svetla" (City of Ember), kojeg od 1. januara prikazuje distributer "Tak".

Priča o propadanju futurističkog grada u koji se posle prirodnih katastrofa na Zemlji sklonilo stanovništvo, sa Bilom Marejem (Bill Murray) u ulozi korumpiranog gradonačelnika, nije preterano dobro prošla u SAD, ni kod kritike ni kod publike.

"Tak" je od 8. januara najavio srpsku premijeru romantičnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pustolovnog filma "Australija", u kome Nikol Kidmen (Nicol Kidman) igra englesku plemkinju koja uz pomoć lokalnog farmera (Hju Džekmen - Hugh Jackman) luta australijskim bespućima pokušavajući da spasi nasleđeno imanje.

Epski film režisera Baza Lurmana (Luhrman) smešten u doba Drugog svetskog rata, premijerno je prikazan u Australiji uz odličan odziv bioskopske publike, i osrednji u SAD.

Film koji je kritika ocenila kao "dobar, ali ne sjajan", biće prikazan premijerno u većem delu sveta od januara i februara.

Istog dana, 8. januara, distributer "Taramaunt" u Domu sindikata kreće sa prikazivanjem novog hit filma komičara Adama Sendlera (Sandler) "Priče za laku noć" (Bed Time Stories).

Sendler igra hotelskog službenika kome se život okreće naglavačke kada počinju da se ostvaruju priče koje čita nećacima za laku noć. Film je loše prošao kod kritike, ali uz odličan odziv bioskopske publike.

"Tak" je za 15. januar najavio početak prikazivanja svetskog hita "Sumrak" (Twilight) o ljubavi devojke (Kristen Stjuart - Stewart) sa vampirom (Robert Pattinson - Patinson), rađenog prema popularnoj seriji romana Sefani Majer (Stephanie Meyer).

"Taramaunt" od 18. januara i premijere u Domu sindikata dovodi "Diznijev" (Disney) animirani svetski hit "Munja" (Bolt), u kome Džon (John) Travolta daje glas psu zvezdi akcione tv serije, koji pokušava da se vrati kući pošto se izgubio nakon snimanja.

Kejt Hadson (Kate Hudson) i En Hatavej (Anne Hathaway) su dve najbolje drugarice koje postaju najveće rivalke kada greškom svoja venčanja zakazuju za isti dan, u filmu "Kad neveste zarate" (Bride Wars) koji posle svetske premijere 9. januara, stiže u Srbiju 22. januara.

Dan ranije, 21. januara, u Domu sindikata, "Tak" planira premijeru nove hit komedije Džima Kerija (Jim Carrey) "Uvek reci da" (Yes Man) o negativno nastrojenom bankaru koji iznenada biva prinuđen da na sve u životu odgovara potvrdno. Film je, kao i većinu ranijih Kerijevih ostvarenja, kritika u SAD ocenila uglavnom negativno ili osrednje.

Nova saradnja režisera Dejvida Finčera (David Fincher) i glumačke zvezde Breda Pita (Pitt) posle uspešnih i uticajnih trilera "Sedam" (1995) i "Borilački klub" (1999), jeste film "Neobičan slučaj Bendžamina Batona" (The Curious Case od Benjamin Button).

Finčerova i Pitova fantazija, o čoveku koji je rođen sa 80 godina i stari unazad, uspešno je startovala u SAD kod kritike i publike, a stiže posredstvom "Taka" u Srbiju 5. februara.

"Taramaunt" je za 12. februara najavio u Sava centru srpsku premijeru filma "Ispovesti kupoholičarke", a "Tak" istog dana u bioskope kreće sa "Operacijom Valkira" (Valkyrie) gde Tom Kruz (Cruise) igra pukovnika Vermahta Klausa fon Štaufenberga koji je 1944. godine pokušao da ubije nacističkog vođu Adolfa Hitlera.

U svetu izuzetno uspešan porodični film o nestašnom psu "Marli i ja" sa Ovenom Vilsonom (Owen Willson) i Dženifer (Jennifer) Aniston stiže u Srbiju 5. marta, kada "Tak" počinje prikazivanje i hvaljenog "Gran Torina" sa Klintom Istvudom (Clint Eastwood) u ulozi ratnog veterana neprijateljski nastrojenog prema pridošlim azijskim komšijama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.