Premijera opere „Mileva“

Izvor: S media, 19.Okt.2011, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera opere „Mileva“

Premijerom opere „Mileva“ Aleksandre Vrebalov, po libretu Vide Ognjenović i u režiji Ozrena Prohića 21. oktobra na sceni Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad taj teatar će početi obeležavanje velikog jubileja - 150 godina postojanja.

Beogradska publika će operu "Mileva" moći da vidi 25. oktobra u „Sava centru“ u okviru Bemusa. Po rečima Aleksandre Vrebalov, naše istaknute kompozitorke koja živi i radi u SAD, dok je komponovala nije se fokusirala samo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na biografske činjenice iz života Mileve Marić Ajnštajn i Alberta Ajnštajna već je prevashodno imala u vidu muško-ženski odnos u kontekstu Milevinog svojevoljnog žrtvovanja karijere u korist Ajnštajnove.

Obnovljena predstava "Tesla ili prilagođavanje anđela"

Regionalna koprodukcija "Prokleta avlija" u BDP-u

Premijera "Višnjika" otvara sezonu JDP-a

Reditelj Ozren Prohić, gost iz Hrvatske, istakao je da dramaturški sklop i muzika jedno drugo definišu, da nije reč o pukoj biografskoj pripovesti, da se nelinearan tok ogleda i u činjenici da na sceni vidimo Milevu i u mlađim i u zrelijim godinama. Milevu u mlađim danima tumači Darija Olajoš Čizmić, u starijim Violeta Srećković, Alberta Ajnštajna tumači Vladimir Andrić.

(Blic)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.