Premijera Začarane šume 15. januara

Izvor: B92, 10.Jan.2015, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera "Začarane šume" 15. januara

Filmska adaptacija brodvejskog mjuzikla "Začarana šuma" stiže u naše bioskope 15. januara, najavio je distributer "Taramaunt".

"Začarana šuma" je, uz rekordnu zaradu za tu vrstu filma (31 milion dolara za prva tri dana), dobila i nekoliko nominacija za Zlatni globus: za najbolji film (mjuzikl ili komediju), najbolju glumicu (Emili Blant) i najbolju sporednu žensku ulogu (Meril Strip), kao i nominacije za nagrade Londonskog kruga kritičara: za najbolju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << britansku glumicu (Emili Blant) i najboljeg britanskog mladog glumca (Danijel Hatlston).

Diznijeva adaptacija mjuzikla Stivena Sondhajma i Džejmsa Lapina je film za sve generacije i predstavlja "vrtlog čistog zadovoljstva koji se neprestano kovitla", ocenjuju kritičari.

Očaravajuću kombinaciju mjuzikla, avanture, komedije i fantazije režirao je oskarovac Rob Maršal, po scenariju Lapina. "Začarana šuma" je moderna verzija bajki braće Grim, sa isprepletanim motivima iz nekoliko priča.

Na zabavan način istražuje posledice želja i misija glavnih likova, odnos roditelja i dece, teme pohlepe, ambicije, gubitka i, kako kaže Maršal, ono možda najvažnije - bezuslovnu ljubav i moć ljudskog duha.

Duhoviti i emotivni film prati priče o Pepeljugi (Ana Kendrik), Crvenkapi (Lila Kroford), Džeku i magičnom pasulju (Hatlston) i Zlatokosoj (Mekenzi Mozi), a sve su povezane originalnom pričom koja se vrti oko pekara i njegove žene (Džejms Korden i Emili Blant), njihove želje da osnuju porodicu i posete veštici (Meril Strip) koja je bacila kletvu na njih.

U glumačkoj ekipi su i Džoni Dep kao Vuk, zatim Kris Pajn (Princ), Trejs Ulman, Kristin Baranski... Maršal je Oskara dobio za režiju hit mjuzikla "Čikago" (2002.).

Brodvejski mjuzikl "Začarana šuma" iz 1987. godine osvojio je pozorišnu nagradu Toni. Glavni hit iz mjuzikla i filma je Sondhajmova pesma "Niko nije sam" (No one is alone).

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.