Premijera Vertera Damjana Kecojevića u Radoviću

Izvor: Blic, 18.Jun.2011, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera "Vertera" Damjana Kecojevića u "Radoviću"

Premijera predstave "Verter" Damjana Kecojevića biće održana u ponedeljak, 20. juna (20h) u Pozorištu "Duško Radović". Kecojević je u ovoj predstavi autor, koreograf i izvođač, a muziku potpisuje Vladimir Pejković. Biće ovo poslednja premijera u "Radoviću" ove sezone.

Geteov prvi roman "Jadi mladog Vertera" bio je njegov najveći književni uspeh, a verovatno i prvi evropski bestseler.

Predstava će biti izvedena i 22. i 23. juna u 20 časova

"U >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << trenutku svoje pojave roman je shvaćen kao veličanje samoubilačkog čina, proizašlog is strasne ljubavi i povređene sujete, ali to delo je u većoj meri izraz neobuzdane težnje za slobodom, kao i izraz unutrašnje rastrzanosti između želja i obveza, između htenja i mogućnosti", navodi se u saopštenju pozorišta "Radović".

Kako pomiriti ono što sredina nameće sa onim što su tvoje želje i tvoja očekivanja?

Kad sklonimo romantičarski stil kojim je roman pisan ispred nas se nalazi ispovest mladog čoveka koji živi tu pored nas.

Verter je pored nas je, ali je sam.

I sve može sam.

Verter - Sta sve možes kad si sam?

Povezane vesti: Strast, opsesija i Tolstojeve priče Predstava "Pola - pola" o razvodu braka i deci Večeras dramska premijera "Ja i ti" u Bitef teatru "Izgnanici" na sceni JDP-a od 7. aprila Otvaranje scene "Bata Stojković" na Zvezdari

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.