Premijera Političkog groblja 28. i 29. septembra

Izvor: NaDlanu.com, 22.Sep.2011, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera "Političkog groblja" 28. i 29. septembra

Predstava "Političko groblje - prvi deo", rađena po istoimenoj knjizi novinara i pisca Slavoljuba Đukića, biće premijerno prikazana 28. i 29. septembra u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda.

Režiser predstave i glumac Ljubivoje Tadić rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu da je za realizaciju te monodrame izdvojio ono što smatra najbitnijim i najznačajnijim pokazateljem vremena od Prvog svetskog rata do 80-ih godina i koji je ključan za sadašnja politička vremena."Voleo bih da kažem šta je bilo juče, ali stalno posmatrajući ono što se dogadja danas u političkom životu i groblju Srbije", kazao je Tadić.Prema njegovim rečima, "Političko groblje" Slavoljuba Đukića je jedno od najvažnijih dela koje se pojavilo poslednjih godina u javnosti i dragoceno je zbog načina na koji opisuje dogadjaje u poslednjih 60 godina.Glavnu ulogu, lik novinara i pisca Slavoljuba Đukića, tumačiće sam Tadić, a predstavu će pratiti kompozicija "Nesreća Srbije" Vojislava Vokija Kostića koju će izvesti muzičar Predrag Cune Gojković.Predstava će biti premijerno prikazana 28. i 29. septembra u 19 časova, a ulaz će biti besplatan. BEOGRAD, 22. septembra 2011. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijera "Političkog groblja"

Izvor: B92, 22.Sep.2011

Predstava "Političko groblje. Prvi deo", rađena po istoimenoj knjizi doajena novinarstva Slavoljuba Ðukića, u dramatizaciji i režiji Ljubivoja Tadića, koji igra i glavnu ulogu, biće premijerno izvedena za javnost 28. i 29. septembra u 19h u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda...Tadić...

Nastavak na B92...

Premijera: Političko groblje 28. septembara

Izvor: Glas javnosti, 23.Sep.2011, 07:36

BEOGRAD - Predstava "Političko groblje - prvi deo", rađena po istoimenoj knjizi novinara i pisca Slavoljuba Đukića, biće premijerno prikazana 28. i 29. septembra u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda...Režiser predstave i glumac Ljubivoje Tadić rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu...

Nastavak na Glas javnosti...

Premijera Političkog groblja Slavoljuba Đukića

Izvor: Komp. Biblioteka, 23.Sep.2011

Dnevničke beleške doajena srpskog novinarstva Slavoljuba Đukića dobile su pozorišno izdanje. "Političko groblje", svedočanstvo o ljudima i događajima od četrdesetih godina prošlog veka do prvih decenija ovog stoleća, u predstavu je pretočio glumac Ljubivoje Tadić.

Nastavak na Komp. Biblioteka...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.