Predstavljene knjige iz edicije Dečija knjiga

Izvor: RTS, 20.Apr.2016, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljene knjige iz edicije Dečija knjiga

U Galeriji RTS-a, u prisustvu đaka Osnovne škole "Drinka Pavlović", predstavljene su knjige za decu koje je objavila naša kuća.
Vesna Vidojević Gajović napisala je priče o slovima gde svaka priča ima svoju ilustraciju na kojoj su stvari i bića prikazana u formi slova. Autorkin omaž ćiriličkom pismu ilustrovao je Peđa Todorović.

Priče Radeta Tanasijevića "Jastuk od memorijske pene" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nežna su i poetska osvrtanja na detinjstvo nekad i sad u velikom gradu i nadomak njega.
Knjiga za koju je ilustracije uradio Goran Novakov nastala je na osnovu priča za radio emisiju "Dobro jutro deco".
Rajko Lukač autor je romana o devojčici iz solitera i njenom prijateljstvu sa dva zaljubljena goluba kojima junakinja pripoveda o svojim i dogodovštinama njenih najbližih.
Knjigu "Strašnije od najstrašnijeg" likovno je obogatila Milica Mastelica.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.