Predstave u Buhi u zavisnosti od budžeta

Izvor: S media, 02.Okt.2009, 02:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstave u "Buhi" u zavisnosti od budžeta

U pozorištu "Boško Buha" u toku su pripreme za dve nove predstave u jesenjem delu sezone, a dalji planovi zavisiće od izmena budžeta, izjavio je na konferenciji za novinare upravnik tog teatra Boško Djordjević.

Predstavu "Gospodar muva", po knjizi nobelovca Vilijema Goldinga, koju je adaptirala i osavremenila Tatjana Ilić, režira Djurdja Tešić. Kuriozitet je da će uloge igrati tinejdžeri, polaznici Dramskog studija Nenada Nenadovića, koji je jedini odrasli glumac >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u predstavi, u alternaciji sa Ivanom Jevtovićem.

Ova drama o nasilju medju mladima, o formiranju grupe, vodje i identiteta, igraće se od 31. oktobra za organizovane školske posete, a namera je da se zatim održavaju razgovori o toj temi.

Za večernju scenu sprema se omaž slavnom filmskom autoru Vudiju Alenu, po tekstu Nebojše Romčevića "Ne znam šta je pitanje, ali odgovor je seks", u režiji Katarine Vražalić.

U centru priče je neurotični pisac koga proganjaju likovi iz njegovih scenarija. Glavnu ulogu igra Andrija Milošević, a u ansamblu su Ivan Jevtović, Katarina Marković, Marijana Mićić, Boba Latinović...

Probe počinju u subotu, a premijera je u planu za 1. decembar. To će biti koprodukcija sa NGIO timom koji je radio otvaranje Univerzijade.

"Snašli smo se da podelimo troškove i tako obezbedimo kvalitetnu muziku i scenografiju za naš projekat u ovo ekonomski teško vreme", rekao je Djordjević.

On je najavio premijeru još jedne koprodukcije i to, sticajem okolnosti, u Tuluzu. Reč je o eksperimentalnom plesnom projektu "Uzdah" koji u formi radionice traje već godinu dana, pod vodjstvom francuske umetnice Mišel de Lu.

"Gosti iz teatra 'Kar blanš' bili su kod nas mesec dana, a trenutno su tamo naši igrači i muzičari. Premijera u Tuluzu biće 8. oktobra, predstava uskoro zatim učestvuje na plesnom festivalu u Francuskoj, a naša premijera planira se za februar naredne godine", dodao je on.

Dordjević je istakao da je predstava izvedena krajem prošle sezone - "Dečko koji obećava", izazvala veliko interesovanje na eks ju prostoru i da su u toku dogovori za gostovanja.

Za tri dugovečne predstave pozorišta "Boško Buha" ovo će biti poslednja sezona igranja. To su "Ukroćena goropad", "Sluga dvaju gospodara" i "Instant seksualno vaspitanje", a ulaznice za te predstave biće 300 dinara, što je polovina redovne cene.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.