Predstava za bebe u pozorištu Duško Radović

Izvor: Blic, 11.Jun.2010, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava za bebe u pozorištu "Duško Radović"

U Malom pozorištu "Duško Radović" 15. juna biće premijerno izvedena predstava namenjena bebama uzrasta do dve godine "Neke vrlo važne stvari", po konceptu i u koreografiji Dalije Aćin, najavila je danas na konferenciji za novinare upravnica tog teatra Anja Suša.

Dramaturg i autor stihova je Maja Pelević, scenografiju i kostime kreirale su Zorana Petrov i Aćin, a muziku je komponovala Anja Đorđević.

Predstavu izvode Ana Dubljević, Ana Ignjatović-Zagorac, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Aćin i Vladislava Đorđević.

Suša je podsetila da je isti autorski tim pre dve godine uradio veoma uspelu predstavu za bebe "Knjiga lutanja", koja je 2009. dobila specijalnu nagradu međunarodnog festivala TIBA u Beogradu i gostovala u Sloveniji i Crnoj Gori.

"Knjiga lutanja" će tokom jula i avgusta biti na azijskoj turneji, sa čak 14 izvođenja na četiri festivala za decu u Japanu i Južnoj Koreji.

Aćin je objasnila da je i nova predstava stvorena sa željom da kroz pokret, ples, muziku, dodir i poeziju, u neobičnom ambijentu - instalaciji, stimuliše percepciju najmlađe publike i interakciju sa njom.

Za razliku od uobičajenijih narativa u predstavama nastalim po bajkama i pričama za decu, koji najčešće podrazumevanju rešenje nekog problema, konflikta ili prepreke, predstava "Neke vrlo važne stavri" nastoji da govori o ljubavi, isključivo afirmativno i stimulativno utiče na čula kroz specifičan vizuelno-zvučni doživljaj.

Upravnica "Radovića", rediteljka Suša već osam godina nastoji da u naše pozorište za decu i mlade uvede savremene trendove i istraživački proces rada. Ona je upravo dobila nagradu "Nikola Petrović Peca'' za najboljeg pozorišnog menadžera.

Priznanje će joj biti uručeno sutra u Narodnom pozorištu Sombor, koje bijenalno dodeljuje tu nagradu u znak sećanja na pozorišnog reformatora Petrovića.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.