Predstava o istoriji Evrope kroz „Evrosong“

Izvor: Blic, 16.Maj.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava o istoriji Evrope kroz „Evrosong“

U Pozorištu na Terazijama 19. maja (20) je premijera predstave „Hamlet Hamlet eurotreš" po tekstu i u režiji Maje Pelević i Filipa Vujoševića. Biće odigrana na sceni „Milenko Zablaćanski", kako se kabaretska scena sada zove po, nažalost, prerano i tragično nastradalom velikom glumcu i prvaku ovog pozorišta Milenku Zablaćanskom.

Po rečima autorskog para, „Evrosong" je bio povod da se teatarskim jezikom, kroz taj kulturološki fenomen, pozabave drugim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i ozbiljnijim pitanjima; našim odnosom prema Evropi i Evrope prema nama, našim iluzijama, zabludama. Kako napominju, kroz istoriju „Evrosonga", manifestacije koja je počela pedesetih, može se sagledati i istorija Evrope.

Predstava je koncipirana kao komedija kabaretskog tipa. Kroz glavni lik profesora otvaraju se pitanja nacionalnog identiteta, odnosa prema svetskim trendovima... Po rečima Feđe Stojanovića, glumca koji tumači lik profesora, ovo je „ipak tužna predstava, govori o ozbiljnim pitanjima". Uloge tumače i S. Jovanović, A. Simić, A. Marković i Ž. Stričević. Scenograf je I. Vasiljev, kostimograf S. Šimić, a obradu songova uradio je V. Borisavljević.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.