Predstava Delirijum tremens ponovo u BDP-u

Izvor: B92, 17.Dec.2014, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava "Delirijum tremens" ponovo u BDP-u

Popularni autorski projekat Gorana Markovića "Delirijum tremens" od 27. decembra ponovo će biti na repertoaru Beogradskog dramskog pozorišta zbog velikog interesovanja publike, saopšteno je danas iz te kuće.

Komad "Delirijum tremens" tiče se savremenog čoveka i njegovog traganja za identitetom.

Goran Marković, koji potpisuje i tekst i režiju, tu priču posvećuje jednom poznatom beogradskom glumcu koji iznenada pada u komu, izazvanu veoma retkim virusom, a našavši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se u bolnici, on kreće u potragu za samim sobom.

"Osnovni diskurs ove drame mogao bi se definisati ovako: gluma kao bolest, bolest kao gluma. On polazi od premise da su gluma i bolest suštinski isprepletane i da među njima postoji duhovna ali i fizička veza, neka vrsta jedinstva, skoro. Spona ta dva naoko nespojiva elementa nalazi se u psihodrami, vrsti grupne terapije koja nema veze sa umetnošću, isto onoliko koliko gluma nema veze sa stvarnošću", kaže reditelj.

Uloge u obnovljenoj predstavi tumače: Predrag Ejdus, Vesna Čipčić, Anita Mančić, Petar Benčina, Marko Živić, Milan Čučilović, Pavle Pekić, Sladjana Vlajović, Savo Radović, Ljubinka Klarić, Sandra Bugarski i Dragiša Milojković.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Markovićev "Delirium tremens" ponovo u BDP

Izvor: Blic, 17.Dec.2014

Popularni autorski projekat Gorana Markovića "Delirijum tremens" od 27. decembra ponovo će biti na repertoaru Beogradskog dramskog pozorišta zbog velikog interesovanja publike, saopšteno je danas iz te kuće...Komad "Delirijum tremens" tiče se savremenog čoveka i njegovog traganja za identitetom...Goran...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.