Izvor: B92, 07.Apr.2012, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poterova magija još uvek deluje

Milion elektronskih knjiga o Hariju Poteru prodato je tokom prva tri dana funkcionisanja sajta "Pottermore”, koji je zvanično pušten u rad 27. marta.

Ovolika prodaja elekronskih knjiga nadmašila je sva očekivanja, kazao je direktor sajta Čarli Redmajn.

"Računali smo na mnogo manji broj primeraka. Uzeli smo u obzir dosadašnju prodaju knjiga u papirnom izdanju i pokušali da predvidimo razmere digitalne prodaje, ali ovo je svakako nadmašilo sve računice”, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kazao je Redmajn u intervjuu za britanski radio "Litopia”.

Zanimljivo je da je sa odličnom prodajom elektronskih, napredovala i prodaja štampanih izdanja knjiga o Poterovim avanturama. Tako je u Velikoj Britaniji tokom protekle sedmice od prodaje knjiga o čarobnjaku zarađeno trideset šest hiljada funti, prenosi magazine "The Bookseller”. Ako se na to doda novac zarađen od početka godine, ukupna dobit od sedam štampanih izdanja u 2012. godini iznosi 588 hiljada funti.

Kada se uporedi prodaja štampanih i elektronskih knjiga, serijal o Poteru je i tu bez premca. Naime, kako beleži list "Guardian”, sa million prodatih elektronskih primeraka, Poter je nadmašio ukupnu prodaju papirnih izdanja u prva tri meseca ove godine u Velikoj Britaniji.

Prva tri dela knjige imaju jedinstvenu cenu od po 4,99 funti, sok preostali delovi koštaju dve funte više. Komplet elektronskih knjiga može se kupiti za 38, 64 funte.

"Sve što ima veze sa Poterom nadmašuje sva očekivanja”, zaključuje Redmajn.

Očekuje se da će autorka Džoan Ketrin Rouling zaraditi još više novca kada u rad bude pušten interaktivni deo sajta "Pottermore”, koji bi trebalo da zaživi sredinom meseca.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poterova magija još uvek deluje

Izvor: medio.rs, 07.Apr.2012

Milion elektronskih knjiga o Hariju Poteru prodato je tokom prva tri dana funkcionisanja sajta Pottermore, koji je zvanično pušten u rad 27. marta.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.