Poslednji dan Tvrđava teatra

Izvor: Blic, 20.Avg.2010, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednji dan Tvrđava teatra

Smederevski pozorišni festival "Tvrđava teatar" završava se večeras uručenjem nagrada za najbolju pozorišnu predstavu, režiju i najbolje glumačke uloge.

Juče je na sceni u malom smederevskom utvrđenju beogradski Atelje 212 izveo predstavu po tekstu Tomasa Vinterberga i Mogens Rukov "Proslava", u režiji Ive Milošević.

"Festival je bio prva prilika da predstavu igramo van matičnog prostora što je uvek veliki izazov za predstavu", rekla je agenciji Beta rediteljka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predstave Iva Milošević.

Ona je dodala da je za nju najjači utisak to što je publika sa zidina pratila predstavu i da je "magijom" prebačeno nekih sto metara do publike na zidinama i to je uverilo "da je pozorište čudo".

Večeras u 19.00 na trgu, Teatar en Vol iz italijanskog mesta Sasari izvešće predstavu "Brigada urbane harmonizacije", u 21.00 u malom gradu smederevske tvrđave žiri će saopštini oduke o nagradama, a pola sata potom mađarska scena Narodnog pozorišta iz Novog Sada izvešće predstavu za nagrađene.

Novosađani će izvesti plesnu predstavu "San letnje noći" u režiji Zoltana Puškaša i dramatizaciji Kate Đarmati.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.