Političko groblje - predstava u slavu novinarstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2011, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Političko groblje" - predstava u slavu novinarstva

NOVI SAD -

Predstava "Političko groblje. Prvi deo", rađena prema istoimenoj knjizi Slavoljuba Đukića, jeste predstava u slavu novinarstva, izjavio je danas autor tog pozorišnog komada Ljubivoje Tadić, uoči njegove novosadske premijere.

Doajen našeg novinarstva Đukić je, zajedno sa mnogim svojim kolegama i urednicima, uspeo da sačuva čast novinarske profesije "u teškim vremenima velikih stega i totalne cenzure“, rekao je Tadić na konferenciji za novinare u Kulturnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << centru grada, gde će 16. oktobra ta predstava biti izvedena prvi put van Beograda.

Dramaturg i reditelj, koji i igra ulogu glavnog junaka - Đukića, kao dragocenog svedoka događaja na domaćoj političkoj sceni od Drugog svetskog rata do 80. godina minulog veka, rekao je da ta predstava pripada političkom pozorištu jer opisuje prošle događaje ali i "posmatra ono što se danas dešava“ u političkom životu Srbije.

Navodeći da bi uskoro trebalo da se, u izdanju "Službenog glasnika“, pojavi i četvrto izdanje Đukićeve knjige, dopunjeno političkom stvarnošću Srbije do današnjih događanja, Tadić je rekao da bi to moglo da otvori mogućnost i za drugi deo predstave, iako je nameravao da završi svoj ciklus političkog teatra kojim se bavi više od dve decenije.

Na novosadsku premijeru "Političkog groblja“ očekuje se dolazak autora knjige Đukića, a najavljeno je da će joj prisustvovati i jedan od junaka u knjizi i predstavi, nekadašnji vojvođanski političar Mirko Čanadanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Obnovljena predstava "Tesla ili prilagođavanje anđela"

Izvor: S media, 14.Okt.2011, 14:42

Obnovljena predstava "Tesla ili priligođavanje anđela" koja je u periodu od 14 godina billa jedna od najgledanijih u Narodnom pozorištu. Novo izvođenje zakazano za 17. oktobar u Domu vazduhoplovstva u Zemunu. ..Glumci Ljubivoje Tadić i Radovan Miljanić obnovili su predstavu "Tesla ili prilagođavanje...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.