Podrška za projekte medijskih sadržaja u 2016.

Izvor: SEEcult.org, 29.Feb.2016, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška za projekte medijskih sadržaja u 2016.

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije najavilo je šest konkursa za sufinansiranje projekata u oblasti informisanja u 2016. godini, za koje je predviđeno ukupno 262 miliona dinara, što je više nego u 2015.

Konkursi će biti raspisani 1. marta u cilju unapređenja kvaliteta medijskih sadržaja i podrške medijima i novinarima u objektivnom i pravovremenom informisanju građana Srbije, saopštilo je Ministarstvo kulture.

Konkursi će biti objavlјeni u dnevnom listu “Politika” >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << i na sajtu Ministarstva kulture i informisanja, i to za sufinansiranje: projekata proizvodnje medijskih sadržaja u oblasti javnog informisanja u 2016. godini; zatim projekata koji se realizuju putem elektronskih medija sa sedištem na teritoriji AP Kosovo i Metohija u 2016. godini; projekata u oblasti javnog informisanja na jezicima nacionalnih manjina u 2016. godini; projekata u oblasti javnog informisanja osoba sa invaliditetom u 2016. godini; projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja u 2016. godini, te za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja pripadnika srpskog naroda u zemlјama regiona u 2016. godini.

Pravo učešća imaju izdavači medija čiji medij je upisan u Registar medija koji se vodi u Agenciji za privredne registre, odnosno preduzetnici koji se bave proizvodnjom medijskih sadržaja i koji prilože dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj biti realizovan putem registrovanog medija.

Za sufinansiranje projekata koji budu odabrani na konkursima opredeljeno je 262 miliona dinara, čime je budžet u svim kategorijama uvećan u odnosu na prethodnu godinu, navedeno je u saopštenju.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Konkursi za projektno sufinansiranje medija

Izvor: RTS, 29.Feb.2016

Ministarstvo kulture i informisanja raspisaće šest konkursa za projektno sufinansiranje iz oblasti informisanja, za šta su izdvojena 262 miliona dinara. . U saopštenju Ministarstva navodi se da se konkursi raspisuju u cilju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.