Počinju glumačke svečanosti u Požarevcu

Izvor: Glas javnosti, 02.Apr.2011, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinju glumačke svečanosti u Požarevcu

POŽAREVAC - Na 16. glumačkim svečanostima "Milivoje Živanović", koje počinju danas u Požarevcu, do 7. aprila biće izvedeno pet predstava u takmičarskom programu, u selekciji Božidara Đurovića.

Festival otvara dramski pisac i reditelj Goran Marković, a u Centru za kulturu Požarevac biće postavljena gostujuća izložba Muzeja Narodnog pozorišta u Beogradu "Savremena kostimografija na scenama Narodnog pozorišta".

U konkurenciji su glumačke kreacije u predstavama >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << "Život u tesnim cipelama" (Zvezdara teatar), "Harold i Mod" (Beogradsko dramsko pozorište), "Iz junačkog života građanstva" (Jugoslovensko dramsko), "Heda Gabler" (Narodno pozorište) i "Karolina Nojber" (Pozorište Timočke krajine "Zorana Radmilović", Zaječar).

Najboljeg glumca izabraće žiri čiji su članovi Đurđija Cvetić, Ružica Sokić i Milivoje Mlađenović.

Nagrada je statueta velikana srpskog glumišta Živanovića, uz novčani iznos.

U čast nagrađenih 7. aprila biće izvedena predstava "Pazarni dan" Ateljea 212. Prema rečima direktora Centra za kulturu Požarevca Aleksandra Lukića, ovaj festival je važan i za Požarevac i za region, jer na predstave dolazi i publika iz drugih gradova, a biće realizovan sa budžetom od oko pet miliona dinara.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.