Počinju Dani iranske kulture u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2017, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinju Dani iranske kulture u Srbiji

Trajaće do 12. februara.

Povodom Dana državnosti Islamske Republike Iran od danas do 12. februara održavaju se "Dani iranske kulture u Srbiji". Grupa "Nagme" iz Isfahana nastupiće danas u Etnografskom muzeju gde će biti otvorena i izložba fotografija, ilustracija i rukotvorina.

"Nagme", koje će imati priliku da čuje i publika u Obrenovcu i Novom Sadu, čine istaknuti muzičari koji više od 15 godina rade na popularizaciji iranske tradicionalne muzike u zemlji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i inostranstvu. Sastav je tokom ovog perioda održao niz koncerata na kojima je osim tradicionalne iranske muzike predstavio i melos etničkih grupa iz raznih iranskih pokrajina.

Osim na festivalima u Iranu, sastav "Nagme" svoje zavidno iskustvo stekao je i nastupajući u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kataru, Turskoj, Južnoj Africi, Maroku, kao i na festivalima u Švedskoj, Turkmenistanu, Uzbekistanu i Jermeniji.

U okviru "Dana iranske kulture u Srbiji", 8. februara u Jugoslovenskoj kinoteci počinje Festival iranskog filma. Na programu će biti ostvarenja Abasa Kjarostamija, Nime Džavidija, Šahrama Mokrija, Ebrahima Hatamikie, Kiumarsa Purhamada, Kamala Tabrizia.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.