Počinje 61. Berlinale

Izvor: Beta, 10.Feb.2011, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje 61. Berlinale

BERLIN, 10. februara 2011. (Beta) - Projekcijom vesterna braće Koen "Čovek zvani hrabrost" u Berlinu se u četvrtak uveče otvara 61. medjunarodni filmski festival, na kojem će do 20. februara biti prikazano gotovo 400 filmova.

Medju filmovima na programu Berlinala biće rediteljski debi glumca Rejfa Fajnsa "Koriolan" i film "Pina", o pokojnoj nemačkoj koreografkinji Pini Bauš koji je Vim Venders snimio u 3D tehnici.

Za Zlatnog medveda nadmetaće se 16 ostvarenja, a medju filmovima američke produkcije koji će biti prikazani u takmičarskoj selekciji su triler Dž. S. Čandora "Margin Call" u kojem igraju Kevin Spejsi i Demi Mur i film "The Future" glumice i rediteljke Mirande Džulaj. Žiri će predvoditi glumica Izabela Roselini, a medju članovima žirija je iranski reditelj Džafar Panahi koji je u Iranu osudjen na šest godina zatvora. Tokom smotre biće prikazano nekoliko Panahijevih filmova.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje 61. Berlinale

Izvor: Blic, 10.Feb.2011

Projekcijom vesterna braće Koen "Čovek zvani hrabrost", u Berlinu večeras počinje 61. međunarodni filmski festival, na kojem će do 20. februara biti prikazano gotovo 400 filmova...Među filmovima na programu Berlinala biće rediteljski debi glumca Rejfa Fajnsa "Koriolan" i film "Pina", o pokojnoj...

Nastavak na Blic...

Počinje 61. Berlinski festival

Izvor: Šumadija Press, 10.Feb.2011

Projekcijom vesterna braće Koen "Čovek zvani hrabrost" u Berlinu se danas otvara 61. Međunarodni filmski festival, na kojem će do 20. februara biti prikazano nešto manje od 400 ostvarenja.

Nastavak na Šumadija Press...

Počinje 61. Berlinale

Izvor: SEEcult.org, 10.Feb.2011

Berlinski filmski festival prikazaće od 10. do 20. februara 22 filma u glavnom programu, od kojih je 16 u trci za Zlatnog lava, a pored pedesetak igranih i dokumentarnih ostvarenja u “Panorami”, obuhvata još petnaestak programa, uključujući omaž iranskom reditelju Džafaru Panahiju (Jafar),...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.