Počeo festival Slobodna zona

Izvor: N1 televizija, 01.Nov.2017, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo festival Slobodna zona

Projekcijom filma "Dan oslobođenja" u Beogradu, Novom Sadu i Nišu počelo je 13. izdanje Filmskog festivala Slobodna zona.

U beogradskom Centru "Sava" festival je otvorio gost selektor Teofil Pančić istakavši da je su festivali poput Slobodne zone "jedno od retkih mesta gde se zaista mogu gledati filmovi za odrasle, slobodne ljude".

"Kada sam ja bio klinac, u tamo nekoj zemlji, u tamo nekom sistemu kojeg se svi verovatno sećate kao i ja, postojalo je nešto što >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << se zvalo eufeministički filmovi za odrasle", rekao je Pančić, a saopštili organizatori.

"A zapravo svi znamo da su u to vreme svi filmovi u bioskopu bili filmovi za odrasle. Ne u tom, nego u onom bukvalnom smislu. Danas, kada pogledate šta se pušta u bioskopima, zaključujete da se puštaju isključivo filmovi za decu - mada se tako ne zovu", rekao je Pančić.

Beograđane je pozdravio i reditelj filma "Dan oslobođenja" Morten Traavik koji se se publici obratio na srpskom: "Dobro veče Beograde, dobro veče Srbijo!", navodi se u saopštenju.

"Kao što je rekao veliki vođa Kim Il Sung - Tamo gde je muzika glasna, revolucija može da uspe! Kao deo tima koji je radio na ovom filmu, srećan sam što sam ovde konačno u poslednjoj republici bivše Jugoslavije koju još uvek nismo oslobodili. Nadam se da ćete uživati u filmu, kao i mi koji smo na njemu radili", rekao je on.

Do 6. novembra publika u tri grada će moći da vidi više od 45 dokumentarnih i igranih ostvarenja iz celog sveta.

Filmove su odabrali, pored Pančića i dugogodišnja selektorka međunarodnog programa Branka Pavlović, kao i Ivan Bakrač i Jelena Maksimović, novi selektori regionalnog programa Slobodne Zone.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Otvoren festival "Slobodna zona"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2017, 11:02

Projekcijom filma Dan oslobođenja sinoć je u Beogradu, Novom Sadu i Nišu otpočelo 13. izdanje Filmskog festivala Slobodna Zona, saopštio je organizator...U beogradskom Sava Centru Slobodnu Zonu svečano je otvorio gost selektor Teofil Pančić i tom prilikom poručio: "Kada sam ja bio klinac, u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.