Počeo Pančevo film festival

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2019, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo Pančevo film festival

Projekcijom filma "Moj jutarnji smeh" reditelja i scenariste Marka Đorđevića otvoren je Pančevo film festival koji će trajati do osmog decembra. U ovom filmu glumac Nebojša Glogovac imao je jednu od poslednjih uloga.

"Čast mi je što će moj film otvoriti ovogodišnji PAFF. Ovih dana imao je premijeru na Festivalu autorskog filma u Beogradu i tu je dobio Gran pri. Film govori o jednom nesnađenom tridestogodišnjaku, to je priča o mojoj generaciji koja je previše zaštićena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od svojih roditelja", rekao je Đorđević.

Festival ima dva takmičarska programa. U prvom pod nazivom „Svetionici“ biće prikazano 8 dugometražnih filmova. Žiri čine hrvatski glumac Leon Lučev, srpska rediteljka Adrijana Stojković i Greg de Kjur pisac i prevodilac iz Sjedinjenih Američkih Država.

Takmičarski program „Rani radovi“ obuhvata 19 kratkih filmova a žiri je sastavljen od 15 srednjoškolaca.

"Neki od filmova koje prikazujemo u takmičarskom delu već su prikazani u Srbiji kao što je slovenački film „Oroslan“ Matijaža Ivanišina ali imamo i premijere dugometražnih filmova autora čije kratke filmove smo ranije prikazivali. To su Giacomo Abbruzzese sa dokumentarcem „Amerika“ italijanski film i Brazilka Alice Furtado (film“Bez tvoje krvi“) koja je sa svojim kratkim filmom pobedila na prvom PAFF-u 2014 te godine", rekao je Ognjen Glavonić, direktor festivala.

Na festivalu će biti prikazano oko 45 filmova a projekcije su u "Kulturnom centru Pančevo“ i dvorani "Apolo“.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.