Počela manifestacija Antićevi dani

Izvor: Glas javnosti, 14.Mar.2012, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela manifestacija Antićevi dani

NOVI SAD - Manifestacija "Antićevi dani", koja je posvećena pesniku, slikaru, reditelju i novinaru Miroslavu Antiću (1932-1986), otvorena je u Kulturnom centru Novog Sada.

Tokom petih po redu "Antićevih dana" biće održani različiti umetnički programi posvećeni Miroslavu Miki Antiću.

U Likovnom salonu Kulturnog centra otvorena je izložba slika sa slikarske kolonije "MA 2011", koja će trajati do 24. marta. Tokom manifestacije počeće sa radom kolonija "MA 2012", koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << će okupiti slikare, filmske radnike, muzičare i pesnike.

Na otvaranju predstavljeni su i dve kompozicije, film i poezija, koji su nastali tokom kolonije "MA 2011". Biće održani i susreti pesnika sa učenicima osnovnih škola, monodrama "Gde je moje najmoje", kao i poetsko-muzički program u izvođenju akustičarske grupe "Prkos Drumski".

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor Kulturnog centra Novog Sada Laslo Blašković položiće cveće na grob Miroslava Antića, u Aleji velikana na Novom groblju. Pesnik Tomislav Marinković ovogodišnji je dobitnik nagrade "Miroslav Antić", za zbirku pesama "Običan život".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.