Pobednik Sandensa na Sinema Sitiju

Izvor: B92, 15.Maj.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobednik Sandensa na Sinema Sitiju

Američki reditelj Lens Hamer (Lance Hammer), pobednik ovogodišnjeg Sandens festivala, biće gost na festivalu "Sinema Siti", koji se održava od 14. do 21. juna u Novom Sadu.

U okviru takmičarske selekcije „Egzit point”, Hamer će predstaviti svoj prvi film „Balast” (Ballast), gde se pojavljuje kao reditelj, scenarista i

montažer.

Nakon Sandensa, Hamerov rediteljski debi "Balast" bio je i u konkurenciji za „Zlatnog medveda” >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Berlinu - gde je, tri godine ranije, prvi put prezentovao ideju za ovaj film, u okviru Talent campusa berlinskog festivala.

„Balast” kroz svaki fragment filma govori promišljeno, umetnički i odmereno o ljudima koji su opterećeni teškim emotivnim iskustvima i specifičnom lokalnom atmosferom. Izuzetna glumačka izvođenja u filmu, nastala su kao rezultat saradnje sa lokalnim glumcima amaterima, stanovnicima opštine Misisipi Delta, u kome se radnja filma dešava.

Lens Hamer je arhitekta po zanjimanju, a što se sveta filma tiče, radio je specijalne efekte za ostvarenja „Betmen i Robin” i „Betmen zauvek”.

"Balast" je jedan od 12 filmova u okviru internacionalne selekcije „Egzit point” koji će se takmičiti za Gran pri "Sinema Siti" festivala i novčanu nagradu od 15 000 dolara.

Novi Sad će biti domaćin brojnim stranim rediteljima, glumicama i glumcima koji će festivalskoj publici predstaviti svoja ostvarenja. Gosti festivala će ujedno održati stručna predavanja studentima u okviru akademskog programa.

"Sinema Siti" festival održava se na 20 gradskih lokacija, a tokom osam festivalskih dana više od stotinu filmova biće prikazano u sedam bioskopa opremljenih savremenom kino opremom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pobednik Sandensa na festivalu Cinema City

Izvor: Mondo, 15.Maj.2008

Američki reditelj Lens Hamer, pobednik ovogodišnjeg Sandens festivala, biće gost na festivalu Cinema City, koji se održava od 14. do 21. juna u Novom Sadu. U okviru takmičarske selekcije 'Exit Point', Hamer će predstaviti svoj debitantski film 'Balast', gde se pojavljuje kao reditelj, scenarista...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.