Plato Milana Mladenovića i zvanično?

Izvor: TvojPortal.com, 13.Maj.2011, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plato Milana Mladenovića i zvanično?

13.05.2011.  Izvor: Mc Portal
Komisija Skupštine Beograda za spomenike i imenovanje trgova i ulica danas je prihvatila inicijativu odborničke grupe Liberalno demokratske partije (LDP) da prostor ispred Doma omladine dobije naziv Plato Milana Mladenovića.


Kako se ističe u saopštenju LDP, prihvatanje predloga znači da će inicijativa biti prosleđena Skupštini Beograda koja bi trebalo na prvoj narednoj sednici da donese konačnu odluku.
Na taj način bi >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << i zvanično bio ustanovljen Plato Milana Mladenovića, vođe grupe EKV, koji je umro 1994. godine.
"Beograd će se time odužiti čoveku koji je svojom muzikom i poetikom uticao na generacije Beograđana", ocenjuje LDP.
Milan Mladenović je rođen 21. septembra 1958. godine u Zagrebu, a kako mu je otac bio vojno lice, šest godina kasnije se sele u Sarajevo, a 1970. porodica prelazi u Beograd.
U februaru 1982. godine, Milan formira grupu Katarina II, koja nakon nekoliko godina menja ime u Ekatarina Velika, a zatim i u EKV i postaje jedan od najpopularnijih i najuticajnijih bendova sa prostora bivše Jugoslavije. U toku svog postojanja grupa je objavila devet albuma, sa pesmama koje su obeležile to vreme - "Aut", "Par godina za nas", "Oči boje meda","Ljubav", "Krug", "Dum-dum", "Neko nas posmatra"...
Milan Mladenović preminuo je od raka unutrašnjih organa, 5. novembra 1994. u Beogradu.

Izvor: http://www.fonet.rs

kulturamuzikaPlato Milana MladenovićaKomisija Skupštine Beograda za spomenike i imenovanje trgova i ulicaprostor ispred Doma omladine

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.