Plasido Domingo nastupa prvi put posle optužbi

Izvor: Beta, 25.Avg.2019, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plasido Domingo nastupa prvi put posle optužbi

Slavni operski pevač Plasido Domingo vraća se na pozornicu večeras na Festivalu u Salcburgu, u prvom nastupu od kada ga je devet žena optužilo za seksualno zlostavljanje.Taj slučaj je podelio svet opere. Dve američke operske kuće odmah su otkazale njegove planirane nastupe. Evropske opere su do sada potvrdile njegove angažmane i zakazani su mu nastupi do novembra 2020. godine. Neki smatraju da se time nastoji da se uspore užurbane osude u okviru pokreta "I ja" (MeToo).Domingo koji je stekao globalnu slavu kao tenor, pevaće ulogu baritona Milera u večerašnjoj izvedbi opere Djuzepea Verdija "Lujza Miler".On je dobio čvrstu podršku salcburškog festivala. 78-godišnji Domingo pojavljuje se nasmejan na slici koju je na Instagramu objavila Nino Mačaidze koja sa njim nastupa, zajedno sa tenorom Pjotrom Bečalom i dirigentom Džejmsom Konlonom.Više žena optužilo je slavnog Dominga za pokušaje da ih natera na seksualne odnose nudeći im uloge.Takodje, neke žene su navele da su se zbog Domingovih neprimerenih komentara osećale neprijatno, a više desetina ljudi iz sveta opere je reklo da su bili svedoci neprikladnog ponašanja čuvenog pevača prema mladjim ženama.Domingo je te navode nazvao "duboko uznemirujućim i netačno predstavljenim".Sedam od devet žena koje su iznele optužbe rekle su da osećaju da je odbijanje ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Plasido Domingo nastupa prvi put poslije optužbi

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Avg.2019

Slavni operski pjevač Plasido Domingo vraća se na pozornicu večeras na Festivalu u Salcburgu, u prvom nastupu od kada ga je devet žena optužilo za seksualno zlostavljanje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.