Piter Džekson: Ne superherojima, ne volim blokbastere

Izvor: B92, 22.Dec.2014, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piter Džekson: Ne superherojima, ne volim blokbastere

U obrazloženju zašto je odbio da režira novi Marvelov film sa superherojima, slavni reditelj je rekao “da ne voli holivudske blokbastere”.

Iako je njegova izjava pomalo ironična, imajući u vidu uspeh koji je postigao trilogijama “Gospodar prstenova” i “Hobit”, novozelandski reditelj je rekao kako nije ljubitelj stripa, a samim tim ni holivudskih filmova koji se snimaju po njima:

“Imam utisak kao da je filmska industrija izgubila kompas. Danas su najtraženiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << filmovi koji se snimaju po licenci velikih strip kuća, odnosno filmovi o superherojima”, rekao je Džekson u nedavnom intervjuu. “Nikada u životu nisam čitao nijedan strip, tako da vam je jasno zašto me uopšte ne zanimaju takvi filmovi.”

Kako sam kaže, umesto toga će snimiti “mali novozelandski film”, čiji budžet će biti mnogo manji od onih po kojima je Džekson poznat.

Njegov ovogodišnji hit “The Hobbit: The Battle of the Five Armies” samo je za par nedelja zaradio preko 12 miliona evra, što je mnogo više nego što su u tom periodu zaradila prva dva filma iz sage o Hobitima.

Iako je najpoznatiji po ekranizaciji Tolkinovih dela, Džekson kaže da se više neće baviti knjigama slavnog pisca i to isključivo iz pravnih razloga. Naime, Tolkinov sin Kristofer, koji poseduje prava na korišćenje dela svog oca, izjavio je 2012. “kako je Tolkina toliko progutala sopstvena popularnost i apsurdnost vremena u kome živimo da mu ponekad sopstveni otac deluje kao čudovište”.

S obzirom na to, ne očekujte u skorijoj budućnosti filmove snimljene po Tolkinovim delima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.