Paradi nagrada filmskih kritičara Fipresci

Izvor: NaDlanu.com, 02.Feb.2012, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paradi nagrada filmskih kritičara Fipresci

BEOGRAD, 2. februara 2012. (Beta) - Film "Parada" dobio je u četvrtak nagradu udruženja filmskih kritičara Fipresci Srbija za najbolje filmsko ostvarenje tokom protekle godine, a nagrada za životno delo uručena je reditelju Puriši Djordjeviću.

BEOGRAD, 2. februara 2012. (Beta) - Film "Parada" dobio je u četvrtak nagradu udruženja filmskih kritičara Fipresci Srbija za najbolje filmsko ostvarenje tokom protekle godine, a nagrada za životno delo uručena je reditelju Puriši >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Djordjeviću.Za najboljeg glumca izabran je Nikola Kojo za ulogu u filmu "Parada", a najbolju žensku ulogu prema oceni filmksih kritičara ostvarila je Jelena Djokić u filmu "Kako su me ukrali Nemci".Za najboljeg reditelja proglašen je Miloš Radivojević, autor filma "Kako su me ukrali Nemci".Na skromnoj svečanosti u polupraznoj sali Kinoteke u Beogradu laureatima su uručene povelje, a zbog ekonomske krize novčane nagrade su izostale.Primajući nagradu za životno delo, reditelj Puriša Radivojević poručio je da se ne povlači iz filmske umetnosti."Ova nagrada zapravo oduzima onu sledeću, pošto ne pristajem na ulogu veterana", poručio je Djordjević, najavljujući da će na Festu publika uskoro moći da vidi njegovo novo ostvarenje.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.