Pančevački karneval na Kotorskom karnevalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2010, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pančevački karneval" na Kotorskom karnevalu

PANČEVO -

Zvanična karnevalska grupa Pančevačkog karnevala, u organizaciji asocijacije "Prijatelji Pančeva", uspešno je predstavila Srbiju i grad Pančevo na Međunarodnom karnevalu u Kotoru koji je održan od 5. do 8. avgusta, saopštila je danas Turistička organizacija Srbije.

Karneval je počeo tradicionalnom Ribarskom feštom "ala maka", na kojoj su hiljade gostiju i učesnika karnevala imali priliku da probaju ukusne zalogaje karnevalske kuhinje.

Naredne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << večeri, dečiji zabavljač "Šanta Panta" je na Trgu od oružja uveo goste i učesnike u muzički hepening i predstavljanje karnevalskih grupa, a za ljubitelje dobrog zalogaja i kapljice na Prčanjskoj rivi trajala je "Fešta od mušulja".

U međunarodnoj karnevalskoj povorci pored desetine hiljada posetilaca i karnevalskih grupa iz Crne Gore, Evrope i sveta, atraktivan nastup Pančevačkog karnevala izazvao je oduševljenje duž glavne kotorske ulice, sa maskom „gradskih gusara“ i gigantskom lutkom kostura visine iznad pet metara, koja se kretala u ritmu muzike.

Prethodno veče, na Trgu od oružja, atmosferu u starom gradu "zapalile" su devojke Pančevačkog karnevala samba plesom u atraktivnim brazilskim kostimima .

Osmogodišnja saradnja sa Opštinom Kotor i Kotorskim karnevalom se nastavlja dalje na 8. Internacionalnom Karnevalu "Pančevo 2011.", gde će se pored "Fešte" iz Kotora predstaviti više od 3.000 karnevalista iz oko 15 zemalja.

Internacionalni Karneval u Pančevu je najznačajnija međunarodna karnevalska manifestacija u Srbiji, pod pokroviteljstvom Narodne kancelarije predsednika Srbije, Vlade Vojvodine i Grada Pančeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.