Izvor: Blic, 10.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo ludilo je naša stvarnost

Ovo ludilo je naša stvarnost

Poznata beogradska slikarka, TV lice i kolumnista, između ostalih i lista 'Blic', Biljana Willimon, suočiće publiku sa 'l(j)udima' na istoimenoj izložbi u Galeriji ULUS. Svečanog otvaranja neće biti, a posetioci će moći da pogledaju postavku od danas do 22. juna, u vremenu od 10 do 20 sati.

Umetnica upozorava da njeni 'l(j)udi' ujedaju, grebu, rugaju se, šutiraju, a, u stvari, posmatrač će, pri susretu sa njenim novim slikama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << znati da smo to mi sami. - I inače, beležim stvari koje su opšte, lične emocije ostavljam za sebe i najuži krug osoba koje me razumeju i koji su ljudi sa velikim slovom 'lj', na koje se ne odnosi ova zagrada u naslovu izložbe - kaže Biljana Willimon.

- Kreativno, duhovito, maštovito i provokativno, autorka nas podstiče da postavimo sebi pitanja: Ko smo? Kuda idemo? Šta je sa ljubavlju? Da li umemo da mislimo? Ovi 'l(j)udi' su tačna dijagnoza naše stvarnosti u kojoj se kao najumesnije pitanje ispostavlja sledeće: 'Da li smo uopšte normalni?' Sva je prilika da su nam se telo, duh i um otcepili, i da čovek, pre svega, treba da se sastavi sa samim sobom, a onda i da pokuša da iskorači nekuda - kaže dramski umetnik Ljubivoje Tadić pod utiskom novih slika Biljane Vilimon.

Na jučerašnjoj konferenciji za štampu, održanoj u Moninom baru, govorili su i dr Ratko Božović, autor teksta u katalogu izložbe i Olja Ivanjicki, a Neda Arnerić je tumačenjem Preverove pesme 'Da se načini portret jedne ptice', posvećene mukama stvaranja, u ime poštovalaca umetnosti Biljane Vilimon, odala priznanje njenom istrajavanju na trnovitom putu svestranog umetnika.

Lj. Jelisavac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.