Otvorena izložba Seme  –  prapotencijal

Izvor: RTS, 01.Mar.2018, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena izložba "Seme – prapotencijal"

U Galeriji "Grafički kolektiv" otvorena je izložba grafika i crteža "Seme – prapotencijal" Anice Radošević Babić, redovne profesorke na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Osim što studentima otkriva tajne grafike važno joj je da oni budu posvećeni, dosledni i da istražuju umetnost.
Grafika bira umetnika, stvaraoca, kao i svaki drugi medij. Anicu Radošević je izabrala na trećoj godini osnovnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << studija. Posvećenost i disciplina koju grafika zahteva ju je privukla i istražuje je već treću deceniju.

"Grafički listovi koji su nastali u tehnici kolografije, izložene su i dve kolografske matrice što je karakteristično za moju izlagačku aktivnost. Nije prvi put da izlažem matrice sa namerom da približim publici i široj javnosti i na neki način demistifikujem grafiku", navodi Anica Radošević Babić.
Ekspresionista je koji i koristi kontraste i jarke boje uz dinamični linijski ritam i naglašenu crtačku vrednost.
Akcentovanim volumenom na delima "Seme – prapotencijal" materijalizovala je ciklične manifestacije života: rađanje, nastajanje, umnožavanje i nestajanje.
"Seme koje je osnovni motiv stilizovan na ovim radovima, njegova pojava seže iz ranijih mojih radova, ikonografski nisu slični ovima. A, u stvari, priča o prapostojbini, odnosno vraćanju suštini", objašnjava Radošević Babićeva.
Anica Radošević Babić dobitnica je povelje rodnog grada Vršca za umetničko stvaralaštvo, koordinator je mnogih međunarodnih umetničkih projekata i učesnica samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.