Otvorena Međunarodna kolonija Korčedin 2015.

Izvor: Akter, 24.Jul.2015, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena Međunarodna kolonija Korčedin 2015.

U Krčedinu je sinoć otvorena osma Međunarodna likovna i pesnička kolonija "Krčedin 2015" koja će tokom četiri dana okupiti veliki broj umetnika

U domu porodice Jakšić, na obroncima Fruške gore, stvaraće 36 slikara i vajara,  predvođenih gostima iz Italije, Nemačke, Azerbejdžana, Rusije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske i Rumunije. Sa učesnicima kolonije družiće se i veliki broj književnika, pesnika, glumaca, operskih pevača, instrumentalista i pozorišnih grupa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << saopštili su organizatori. Manifestaciju će otvoriti beogradski glumac Milenko Pavlov.

Tradicionalne titule "Ja, Krčedinac", koje su do sada, između ostalih, dobili Bora Đorđević, Ivan Bekjarev, Minja Subota, Brana Crnčević, Marko Nikolić, Raša Popov, Slađana Milošević, Milovan Vitezović i Janoš Mesaroš, ove godine biće uručene Pavlovu, Neletu Karajliću, Beti Đorđević i Adamu Puslojiću, koji su ujedno i specijalni gosti kolonije.

U okviru programa biće izvedene pozorišne predstave "Manijak" Teatra Levo, a svoje monodrame izvešće Pavlov i Toma Trifunović. Filmski program obogatiće projekcije filmova "Pesnik" Predraga Jakšića, sa Branislavom Trifunovićem i "Vrata Srbije – Mojsinjska sveta gora" Marka Dabića, sa Vojinom Ćetkovićem u glavnoj ulozi.

U pratećem posetioci kolonije mogu da vide izložbe umetničkih fotografija Željka Šepića iz Hrvatske i Slaviše Krstića iz Smederevske Palanke, kao i izložbu karikatura Nane Guberinić iz Slovenije.

Kolonija se održava pod pokroviteljstvom Opštine Inđija, a u organizaciji udruženja "Moj Srem" iz Krčedina i agencije "Arte" iz Beograda.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.