Otvoren lapidarijum u užičkom muzeju

Izvor: Beta, 05.Dec.2011, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren lapidarijum u užičkom muzeju

UŽICE, 5. decembra 2011. (Beta) - Lapidarijum sa 23 kamena rimska spomenika iz perioda od 2. do 4. veka Nove ere, otvoren je u ponedeljak u Narodnom muzeju u Užicu.

Zbirka sadrži nadgrobne spomenike u obliku kocke, delove žrtvenika, kapitele, figure lavova i reljefe radjene u kamenu-krečnjaku.

Za formiranje zbirke Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva izdvojilo je tri miliona dinara.

Ministar kultu..

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lapidarijum antičkih spomenika

Izvor: RTS, 05.Dec.2011

U užičkom Narodnom muzeju otkriven Lapidarijum antičkih spomenika, pronađenih na području užičkog regiona, koji je u antičkom periodu bio deo rimske provincije Dalmacije. Projekat vredan tri miliona dinara...U Narodnom muzeju u Užicu otkriven je Lapidarijum antičkih spomenika. Izbor reprezentativnih...

Nastavak na RTS...

Otvoren lapidarijum u užičkom muzeju

Izvor: NaDlanu.com, 05.Dec.2011

UŽICE, 5. decembra 2011. (Beta) - Lapidarijum sa 23 kamena rimska spomenika iz perioda od 2. do 4. veka Nove ere, otvoren je u ponedeljak u Narodnom muzeju u Užicu... UŽICE, 5. decembra 2011. (Beta) - Lapidarijum sa 23 kamena rimska spomenika iz perioda od 2. do 4. veka Nove ere, otvoren je u ponedeljak...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.