Otvoren festival u Motovunu

Izvor: B92, 29.Jul.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren festival u Motovunu

U ponedeljak, 28. jula u istarskoj varošici Motovun otvoren je jubilarni deseti Motovun Film Festival.

Na festivalu će do 1. avgusta na pet lokacija gledaoci moći da vide preko 100 filmova, među kojima, kako je najavljeno "Čarlston za Ognjenku" Uroša Stojanovića koji će biti prikazan van konkurencije.

Svaki dan će biti prikazano 16 filmova, a projektori će raditi bez prekida od 10 časova ujutro, pa do svitanja narednog dana.

Među filmovima glavnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << programa, mnogi su dbitnici više nagrada sa drugih festivala.

U okviru festivala biće priređena retrospektiva ruskog/sovjetskog filma, od kojih je 11 iz novije ruske kinematografije već prikazano na Sedmici ruskog filma u Zagrebu početkom jula.

Na festivalu je tokom proteklih godina prikazano 650 filmova, koje je videlo preko 250.000 posetilaca.

Posetioci zbog nedostatka smeštajnih kapaciteta spavaju po šatorima, a praktično sva oprema, od agregata do prenosnih WC, dovozi se u Motovun.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.