Otvoren Muzej savremene umetnosti

Izvor: N1 televizija, 20.Okt.2017, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Muzej savremene umetnosti

Nakon što je deset godina bila zatvorena za javnost, renovirana zgrada Muzeja savremene umetnosti otvorena je danas u 10 časova, izložbom "Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki Muzeja savremene umetnosti".

Na otvaranju kojem je prisustvovao i veliki broj građana, nije bilo zvaničnih govora, niti obraćanja. Uz ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljević, otvaranju prisustvuju i bivši ministri Ivan Tasovac i Nebojša Bradić.

Prvih sedam dana, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << od 20. oktobra u 10 časova do 27. oktobra u 10 časova, publika će biti u mogućnosti da u bilo koje vreme obiđe izložbu. Ulaz će biti besplatan.

Šta je sve bilo potrebno da se desi da bi najveća zbirka jugoslovenske umetnosti 20. veka konačno ponovo bila dostupna javnosti, pogledajte u emisiji Nede Kurjački.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvoren Muzej savremene umetnosti

Izvor: RTS, 20.Okt.2017

Muzej savremene umetnosti je danas, posle 10 godina, konačno otvorio vrata za posetioce, koji od 10 časova u velikom broju dolaze kako bi obišli renoviranu zgradu na Ušću i pogledali izložbu "Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki Muzeja savremene umetnosti". ...

Nastavak na RTS...

OTVARA SE MUZEJ NA UŠĆU: Otkrivene su tajne poznatih umetničkih dela!

Izvor: Kurir, 20.Okt.2017

Publika će do 27. oktobra moći da pogleda izložbu „Sekvence: Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki MSU“

Nastavak na Kurir...

Mileta Prodanović bio na otvaranju MSU 1965. godine i danas

Izvor: Blic, 20.Okt.2017

Mileta Prodanović, pisac, slikar i profesor na Likovnoj akademiji Univerziteta umetnosti u Beogradu bio je danas na otvaranju Muzeja savremene umetnosti koji je posle deset godina renoviranja otvoren za javnost. On nam je otkrio da je i kao dete od šest godina prisustvovao svečanom otvaranju ovog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.